Треба всім, але не однаково: якими мають бути прогулянки з вашим песиком

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Мопс на прогулянці, фото
Фото: Getty Images

Також важливо вміти визначати, коли собака втомився і настав час завершувати прогулянку

Раніше ми п исали про небезпеку , яка чекає на вас з улюбленцем під час весняних прогулянок - кліщів. Але ветеринари наголошують, що активність паразитів не є приводом для зміни прогулянкового режиму. Тож вчасно обробляйте песика спеціальними засобами та гуляйте на здоров’я. А як часто та довго це робити - читайте у цьому матеріалі.

Прогулянки з собакою це не лише про необхідні йому фізичні вправи, а й про спілкування з іншими тваринами. Це має важливе значення для добробуту, розвитку та щастя вашого улюбленця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами ветеринара Вайлані Сунг, потрібно встановити послідовний режим прогулянок і виходити з собакою на вулицю щодня в однаковий час. Експертка додає, що більшість песиків у хорошій фізичній формі здатні гуляти 20-30 хвилин. Водночас варто зважати на те, що різні породи собак потребують різної кількості фізичних навантажень.

Кількість прогулянок на день

Зазвичай собак виводять на вулицю вранці та ввечері. Але іноді може виникнути необхідність робити це частіше - наприклад, 3-4 рази на день (якщо тварина має проблеми з нервовою або сечовидільною системами).

Цуценят до 3 місяців рекомендують вигулювати кожні 2-3 години, оскільки вони тільки привчаються ходити в туалет на вулиці. Згодом інтервали між прогулянками можна збільшувати до 6 і більше годин.

Жінка вигулює собак, фото
Фото: Getty Images

Як вік тварини впливає на прогулянки

Молоді собаки, які мають вищий рівень енергії, потребують більше фізичних навантажень ніж песики середнього віку (5-8 років). Так, тварини середнього та старшого віку можуть мати захворювання, що впливатимуть на їхні потреби у фізичних навантаженнях (наприклад, артрит, атрофія м’язів).

Ви повинні навчитися визначати, коли ваш собака втомився від прогулянки. Якщо помітили, що через 25-30 хвилин улюбленець починає рухатися повільніше, то це може бути сигналом про втому і про те, що час вирушати додому. Але в оптимальному фізичному стані пухнастик може гуляти на вулиці до 2 годин.

Як правильно гуляти з собакою

Якщо поруч з вашим домом немає спеціальних парків для вигулювання песиків, тоді потрібно вигулювати тварину на повідці, в межах вашої видимості та по поверхні, яка не травмує ніжні подушечки лапок улюбленця. Відпускати пса з повідка не варто: якщо щось його злякає, він може втекти й загубитися, а в найгіршому випадку - потрапити під машину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чи варто пускати улюбленців до свого ліжка. Результати дослідження вчених вас здивують!