Так ось воно що! 5 причин, чому ваш собака не припиняє гавкати

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака, фото
Фото: petstek.com

Собаки не дзявкотять просто так, тож варто звернути увагу на “сигнали” улюбленця

Раніше ми писали, чому собака може гавкати на вікно та двері . Але що, як він гавкає просто так, і робить це постійно? Насправді ж у цього “просто так” все ж можуть бути причини, про які поки не знає власник тварини.

Не поспішайте злитися та гримати на свого улюбленця, якщо він гавкає, здавалося б, без причини. Спробуйте розібратися з такою поведінкою песика, прислухавшись до пояснень експертів PetMD.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Намагається щось повідомити

За допомогою гавкоту пес може намагатися привернути увагу власника. Наприклад, щоб той вивів його на вулицю погуляти або пригостив смачненьким. І якщо улюбленцю вдалося отримати бажане, то він, усвідомивши ефективність своїх дій, продовжуватиме так робити й надалі.

Попереджувальний сигнал

Як по-іншому, якщо не через гавкіт, собака може сповістити власника чи інших людей про потенційну загрозу або небезпеку? Тож цілком логічно, що тварина буде поводитися шумно, коли інша тварина або людина зайде на її територію.

Індикатор самотності

Відсутність власника або інших людей тривалий час можуть змусити пса відчувати стрес та тривогу. Через це він може вдаватися до постійного гавкоту.

Собака, фото
Фото: warpaintjournal.com

Відчуття збудження

Іноді собака може збуджено гавкати, коли під час прогулянки в межах його видимості з’являється інша тварина. Також можна почути збуджений гавкіт улюбленця, коли він займається своїми улюбленими справами.

Потреба в увазі

Нерідко собачий гавкіт є сигналом, що тварині нудно або вона засмучена. Тож, якщо видимих причин для гавкоту немає, швидше за все, улюбленець просто хоче взаємодіяти з вами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, якими мають бути прогулянки з вашим песиком. Ділимося корисною інформацією - у цьому матеріалі .