Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Якщо у вас маленька спальня, і ви не знаєте, як правильно організувати простір, аби все влізло, і не було захаращеним, зверніть увагу на поради дизайнерів. Раніше ми писали про старомодні кольори для інтер'єру, а тепер розкажемо, що знадобиться навіть для маленького приміщення.

Експерти з питань інтер'єру назвали 5 нюансів, на які варто звернути увагу, аби в маленьку кімнату влізло все, що потрібно, пише homesandgardens.com. Це стосується не лише меблів, а і декору. Корисні поради допоможуть грамотно і водночас модно організувати простір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Зберігання речей

Якщо вам мало шафи, організуйте в ній спеціальні вішачки, вішалки та коробочки для одягу, які допоможуть розмістити удвічі більше речей. Зберігати одяг та інше можна не тільки в шафі. Наприклад, під ліжком достатньо місця, аби розмістити компактні контейнери з сезонним одягом.

Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати - фото №1

2. Нейтральний декор

Маленька кімната вимагає мінімалізму. Проте якщо ви любите декор, це не означає, що йому не буде місця. Доречно і стильно виглядатиме світле, нейтральне оздоблення. Вони візуально будуть розширювати простір і водночас додадуть затишку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати - фото №2

3. Меблі-трансформери

Зверніть увагу на мультифункціональні меблі. Є тумби, які перетворюються на диван, і шафи, які можна спустити і перетворити на ліжко. Такі меблі зекономлять простір і дозволять помістити в себе ще більше речей.

Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати - фото №3

4. Гачки

Прикраси, одяг і навіть ключі можна вішати на гачки. Почепіть їх за дверима чи над полицею. Дрібнички, які висять, не будуть потребувати додаткового місця у шкатулках, які немає куди ставити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати - фото №4

5. Полиці

Завжди актуальні та гарні — настінні полиці. Їх можна повісити компактно одна над одною, або розкидати по кутках. Усі варіанти в тренді. Обирайте світлий колір меблів або полиці зі скла.

Маленька спальня? Ці 5 речей вирішать чимало питань кімнати - фото №5

Раніше ми писали, які картини притягують гроші. Езотерики розповіли, який малюнок — не лише прикраса для інтер'єру, а і магніт для фінансового успіху.

Фото: Pinterest