6 ідей для маленької кухні: нарешті усе влізе (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Дизайн маленької кухні, фото
Фото: Obsessed4interiors

Маленька кімната — не проблема, якщо знати, як правильно розставити меблі, та яких кольорів вони повинні бути

Чимало людей живуть у будинках, де маленькі кухні. Експерти показали, що зробити, аби мати місце для приготування їжі, і простір для романтичної вечері. Раніше ми писали, які відтінки інтер'єру мають багатий вигляд, а тепер підкажемо 6 секретів для вашої кухні.

Змініть дизайн та меблі, і ви забудете про дискомфорт на маленькій кухні, пише ukr.media . Якщо ваш простір дійсно вимагає розширення, краще кардинально виправити помилки інтер'єру один раз, аніж роками звикати до того, до чого неможливо звикнути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Зона біля вікна

Для маленької кухні місце біля вікна — це вигідна ідея для робочої зони. Наприклад, під підвіконня можна організувати додаткову тумбу. А саме підвіконня збільшити, перетворивши його на стільницю.

Стіл замість підвіконня на кухні, фото
Фото: lakbermagazin.hu
Маленька кухня, фото
Фото: Korol design

2. Компактна техніка

Мікрохвильовки, пічки та інша техніка не повинна стояти на робочій поверхні. Сучасні меблі-трансформери оснащені зручними полицями та нішами, куди можна легко розмістити все необхідне. Духову шафу, яка розташована на рівні очей, набагато легше мити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Техніка для кухні, фото
Фото: vivadecora.com.br
Кухня, меблі-трансформери, фото
Фото:

3. Візуальне збільшення простору

Візуально збільшують приміщення світлі матові кольори та дзеркала. Бездоганно для маленької кухні підійдуть білі глянцеві меблі. Одну зі стін, або смужку на стіні, зробіть дзеркальною. Додайте більше білого освітлення.

Кухня із дзеркалами, фото
Фото: Bespoke Glass Splashbacks & Services

4. Кухонний стіл

Стандартний кухонний стіл у маленьку кухню не влазить. Замовте столик у майстра, аби він міг трансформуватися. Бездоганною ідеєю є комплект, який складається зі столу і стільчиків, та може легко складатися, аби зекономити місце.

Стіл-трансформер, фото
Фото: cabinetmakers.com
Кухонний стіл для маленької кухні, фото
Фото: cabinetmakers.com

5. Полиці над холодильником

Часто над холодильником залишається простір. Це не вигідне використання приміщення. “Зашийте” холодильник у продовження кухні, аби над ним були полиці, в які можна щось сховати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Полиці над холодильником, фото
Фото: Pinterest

6. Висока кухня

Аби від пилюки не застеляти верх кухні папером, зробіть кухню до стелі. Така ідея візуально збільшить простір та додасть чимало місця для речей, які можна сховати.

Компактна кухня зі зручними меблями, фото
Фото: Pinterest

Раніше ми писали про трендові кухні в синьому кольорі. Дизайнери показали, як можуть виглядати меблі, стіни та стеля у нестандартному виконанні холодних відтінків.