Три культури, які восени треба удобрити попелом: дачникам на замітку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обрізати малину . Тепер ділимось порадами з осіннього удобрення культур на ділянці. А саме, про підживлення попелом.

Попіл – це, в принципі, універсальне добриво, але навіть він має певні особливості застосування. Річ у тім, що не для всіх рослин він однаково корисний. Саме тому варто знати, які саме культури в середині осені потребують підживлення попелом. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що підживити попелом восени?

Виноград. Для підживлення лози попіл розводять з теплою водою. Для цього витримують пропорцію 1 до 10. Поливають рослину одразу після збору врожаю.

Полуниця. Кущики теж люблять попіл. Але саме для полуниці його краще застосовувати у сухому вигляді.

Малину та інші ягідні кущі слід полити попеловим розчином. Розводять його точно таким же методом, як і виноград.

Дерева. Попелом добре підживити сливи та вишні. Але врахуйте - під них добрива вносяться раз на три роки. Для внесення під кожною рослиною потрібно зробити невелику яму, а вже туди внести 100 г попелу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Попіл - надзвичайно зручний для застосовувати на ділянці, а його надлишок не провокує негативних наслідків. Однак для цього він повинен бути максимально чистим, без домішок. Також ми розповідали про китайський метод вирощування картоплі .