Зробіть це восени: одна дія позбавить вас від ведмедки у майбутньому сезоні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як заздалегідь підготувати землю з власного городу для весняної розсади. Тепер ділимось порадами щодо боротьби зі шкідниками.

Капустянка, або ведмедка, на городах у наших широтах вважається одним із найбільш небезпечних шкідників. На порталі “Улюблена” розповіли, як із нею боротися восени.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці комахи можуть досягати до 5 см, під землею вони прокладають ходи і тим самим завдають шкоди кореням рослин. Іноді комахи навіть поїдають культури, що призводить до втрат врожаю. І хоча відомий факт, що капустянка допомагає покращити аерацію ґрунту, городники не бажають бачити їх на своїй ділянці.

Досвідчені дачники рекомендують боротися з капустянкою восени. Для цього є чотири ефективні методи.

Пастка з пивом

Слід розташувати пляшку на грядці під кутом 45 градусів так, щоб капустянка могла потрапити всередину. Всередину пастки слід налити трохи пива.

Солодка пастка

Знадобиться банка з деякою кількістю розтопленого меду. Поставте її в заглиблення у землі так, щоб горлечко було на одному з ґрунтом.

Гнойова пастка

Треба змішати гній з соломою та розташувати цю суміш в кількох ямах. Капустянка буде прокладати через “пастки” свої ходи.

Залиття рідиною

Для цього знадобиться знайти нірки капустянки. Просто змішайте воду з гасом і залийте цю суміш у дірки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці методи при правильному застосуванні допоможуть вам зменшити кількість шкідників. Також ми розповідали, які рослини не варто класти в компост.