Важливі правила: що зробити з садовими інструментами восени

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підготувати до зими яблуню. Але рослини на вашій ділянці - не єдине, що потребує підготовки до зимівлі.

Разом з Ukr.media розповідаємо, як підготувати садовий інструмент до зимового зберігання. Якщо не подбати про це, до наступного сезону інвентар може стати непридатним, і доведеться купувати новий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Перш за все, слід прибрати з інструментів усі рослинні залишки. Тоді промиваємо у воді - залізні частини разом з рукоятками. Але найголовнішим у процесі очищення інструментів є не миття, а сушіння.

В жодному разі не можна прибирати їх на зберігання мокрими — заіржавіють або покриються льодом. Найкраще проводити прибирання в теплу погоду, і розкласти інвентар на сонечку на кілька годин. Якщо ж погода не дозволяє, просушіть у приміщенні, але дуже ретельно.

Коли інструменти висохли, їм ще потрібен догляд. Металеві частини слід змастити мастилом, солідолом або навіть звичайною олією. Дерев'яні рукоятки теж можна протерти рослинною олією.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо помітили хоча б плямку іржі - негайно видаліть її. Для цього є промислові хімічні засоби. Також ми розповідали, як прогнати мишей з підвалу.