Проста процедура врятує яблуні від холоду взимку: перевірений метод

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підвищити зимостійкість плодових дерев. Тепер ділимось порадою, яка допоможе захистити від зимових холодів саме яблуню.

На перший погляд може здатися, що плодові дерева, зокрема, яблуні, чудово самі захищаються від холоду. Втім, насправді ця думка є помилковою. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб в наступному сезоні яблуні плодоносили дуже активно та не хворіли, перед заморозками потрібно приділити їм трохи уваги. Цей догляд має свої особливості.

Як і в посуху, в холодну пору починається процес активного випаровування вологи. Тому перед похолоданнями варто добре пролити ґрунт, у якому росте яблуня. Так вона не страждатиме від нестачі рідини.

Чим краще зволожений ґрунт, тим активніше він перешкоджає обмороженню кореневої системи. Перед поливом обов’язково перевірте сухість ґрунту. Для цього треба біля дерева викопати ямку глибиною 30-50 сантиметрів.

Якщо виявиться, що на цій глибині ґрунт сухий і пухкий, значить його треба як слід зволожити. Для цього потрібно 40-70 літрів води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поливати яблуню варто за температури повітря не нижче 2-3 градусів тепла. Також ми розповідали, як та навіщо пригинати до землі пагони малини восени.