Спеція з вашої кухні врятує кімнатні рослини: про це мало хто знає

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як восени підживити смородину . Тепер ділимось порадами щодо удобрення кімнатних рослин.

Багато квітникарів навіть не здогадуються, який скарб для рослин є на їхніх кухнях. Разом із ProstoWay розповідаємо, як підживити зелених улюбленців за допомогою простої спеції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Річ піде про лавровий лист. Це відмінний засіб для підживлення домашніх рослин, що містить багато корисних елементів.

До прикладу, вітамін В у лаврі забезпечує нормальний розвиток та додатково стимулює зростання. Вітамін С у простій спеції покращує опірність до хвороб, зміцнює імунітет.

Також ця начебто звичайнісінька приправа містить ефірні олії. Вони мають антисептичні та знезаражувальні властивості. Олії не лише роблять ґрунт безпечним, але також відлякують шкідників.

Як приготувати підживлення на основі лаврового листа

Тут немає нічого складного. Потрібно лише кілька листочків подрібнити та залити літром теплої води (близько 70 градусів). На літр підживлення достатньо буде чотирьох листочків.

Такий розчин повинен настоятися близько 3-4 годин. Потім можна обробляти ним рослини. Засіб відмінно підходить як для кореневої, так і для позакореневої підгодівлі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб побачити ефект від застосування приправи, буде достатньо повторювати процедуру раз на місяць. Також ми розповідали, чи можна приготувати компост із яблук.