Дайте це смородині у листопаді - і вона віддячить королівським врожаєм

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підготувати інструменти до зими . Але, перш ніж це зробити, слід подбати про рослини на ділянці.

Особливо це стосується смородини. Досвідчені садівники знають, що від того, як подбаєш про сад пізньої осені, залежить урожай наступного сезону. Тому важливо підгодувати кущі смородини у листопаді. Про це розповіли на “ТСН” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим підживити смородину у листопаді

Один із найпопулярніших і найкращих способів для осіннього підживлення - компост. У листопаді можна використовувати компост чи перегній. Це органічне добриво, і воно містить багато корисних речовин, які допоможуть кущам добре перезимувати.

Компост чи перегній слід розсипати навколо куща, зробити це на відстані до 20 сантиметрів від пристовбурних кіл. Потім добриво загортається в ґрунт на глибину 10-15 сантиметрів.

Для підживлення кущів смородини у листопаді можна використати мінеральні добрива - ті, що містять азот, калій та фосфор. Азот стимулюватиме ріст і розвиток листя, фосфор допоможе кореневій системі. А калій підвищить стійкість рослини. Добрива використовують згідно з інструкцією на упакованні.

Стійкість кущів смородини до холодів підвищать зелені добрива . Це рослини - сидерати. Навколо кущів чудовим рішенням буде висіяти люцерну, яка збагачуватиме ґрунт азотом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не варто забувати і про полив. Ми розповідали, як та навіщо восени проводити вологозарядний полив .