Дерева в зоні ризику: як врятувати сад від “липкого снігу”

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що внести в землю під час перекопування. Багато дачників сподіваються на сніжну зиму - адже саме сніг надійно вкриває та захищає рослини в холодну пору. Завдяки товстому шару снігу рослини спокійно переживуть сильні морози та отримають достатню кількість вологи.

Але у зими є одна дуже ризикова та неприємна сторона - це липкий сніг, який здатен пошкодити дерева і зруйнувати мрії садівника. Що з цим робити, розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є дві групи дерев, що можуть бути пошкоджені у разі липкого снігу. Насамперед варто подбати про крони туї, ялівцю та інших кущів. Такі рослини краще відразу, з метою профілактики, обв’язати шпагатом. При цьому дуже важливо не притискати гілки щільно до стовбура. Також для захисту крони можна використовувати звичайну мішковину.

До іншої групи ризику входять дерева з товстими гілками. Погано, якщо у вашому саду є такі дерева, гілки яких відходять від стовбура під великим кутом.

В такому випадку варто поставити підпори та рогатини. Вони допоможуть гілкам не зламатися під тиском мокрого снігу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подбайте про сад - і наступного сезону він винагородить вас врожаєм. Також ми розповідали, як правильно обрізати виноград на початку зими.