Посадіть огірки на підвіконні: що зробити, щоб через місяць отримати щедрий урожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як виростити гриби в помешканні. І якщо печерицям потрібні особливі умови і обладнане приміщення, то огірки можна виростити просто в квартирі - на підвіконні або навіть на лоджії, якщо вона у утеплена і температура там не опускається нижче 17 градусів.

Такі овочі коштуватимуть копійки, вам знадобиться придбати лише насіння. Разом із “ТСН” розповідаємо, як виростити багатий урожай огірочків на своєму підвіконні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які сорти огірків підходять для підвіконня

Для вирощування на підвіконні найкраще підійдуть сорти, які достигають через 35 днів після появи сходів. Також виростить тільки самозапильні сорти. Це аванс F1, квітневий F1, дружна сімейка F1, зозуля F1.

Підготовка

Горщик. Потрібні широкі контейнери, які перед використанням слід промити господарським милом.

Ґрунт. Для вирощування овочів можна використовувати готовий субтрат. Якщо ви готуєте його самостійно, то потрібно взяти у рівних кількостях городню землю, компост і дерн. А перед використанням - знезаразити від бактерій впродовж 30 хвилин в духовці.

Як правильно сіяти огірки

Багато хто перед посадженням пророщує насіння, так воно швидше сходить. На дно ящика кладемо дренаж. Насипаємо землю, трохи не доходячи до верху ємності. Під час зростання культури її варто підсипати.

Поливаємо ґрунт, а коли вбереться вода, висіваємо насіння на глибину півтора-два сантиметри. Відстань між ними - 15 см. Накриваємо ящик прозорою плівкою і ставимо у тепле місце. Коли з’являться сходи, плівку знімаємо і ставимо ящик на світле підвіконня.

Огіркам потрібне освітлення до 15 годин на добу. Якщо досягти цього не можна, візьміть фітолампу. Огіркам потрібне тепло, полив і відсутність протягів. Перша підгодівля проводиться через 2 тижні після сходження - це азот. Підживлення на основі калію вносяться, коли огірки починають квітнути.

З огірків, що ростуть на підвіконні, формуємо одне стебло. Коли він виросте високий, видаляємо верхівку і вуса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таким чином вже через місяць можна отримати преший врожай. Також ми розповідали, як вирощувати зелену цибулю на підвіконні.