Подбайте про сад: чим підгодувати птахів взимку, щоб навесні мати помічників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як віднадити від саду гризунів . А ось щодо пернатих, то підгодувати їх взимку — це шляхетна і корисна справа.

Так ми можемо допомогти птахам  пережити складний період. Одразу слід зазначити, що не варто бездумно годувати будь-яких диких представників фауни. На Ukr.Media пишуть, що так є ризик, що птахи розучаться добувати їжу самостійно. Завдання не нагодувати пернатих досхочу, а лише підтримати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим можна годувати птахів взимку

Досвідчені дачники починають готуватись до цього ще влітку. Кормом може бути насіння від гарбуза, кабачків, кавунів тощо. Його слід висушити і скласти в тканинний мішечок. Крім цього, можна залишити пернатим гостям частину врожаю з плодових дерев і ягідних кущів.

Також можна купувати корми в магазині. Найкраще для цього підходить насіння соняшнику. Воно повинно бути сире, неочищене і без солі.

Птахам можна давати овес, просо і перлову крупу. Синиці дуже люблять сало, вершкове масло і навіть м'ясо - усе обов’язково без солі.

Що не можна класти в годівницю

Не варто годувати птахів будь-якою крупою. Приміром, гречка і рис - заборонені, адже птахи просто не зможуть їх перетравити. Не варто класти в годівницю також ячну і манну крупу, подрібнений горох. Диким птахам не підійдуть і харчові відходи з людського столу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підгодовувати птахів взимку слід з розумом, щоб не нашкодити. Також ми розповідали, як затримати на ділянці сніг .