Красива рослина з маленької кісточки: як виростити вдома хурму

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як можна виростити в домашніх умовах, просто на підвіконні кілограм зеленої цибулі . Для цього навіть заморочуватись не треба. Тепер розповідаємо, як із кісточки виростити вдома хурму.

Це зовсім нескладно - достатньо посадити кісточку у горщик. Хурма виросте, якщо все правильно зробити - підготувати кісточки та доглядати за рослинками. Детально про це розповіли на порталі ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виростити хурму з кісточки

Спочатку зі стиглої, підсушеної хурми вибираємо кісточки. Ретельно миємо їх та просушуємо. Перед посадкою замочуємо кісточки на декілька годин.

Для посадки підійдуть звичайнісінькі квіткові горщики. Наповнюємо їх зволоженим ґрунтом.

Насіння заглиблюємо у субстрат на кілька сантиметрів завглибшки. Накриваємо горщик плівкою або склом, щоб створити парниковий ефект. Так насіннячко швидше проросте.

Орієнтовно через два тижні з’являться паростки. За кілька днів після цього, коли вони окріпнуть, можна буде прибрати скло чи плівку.

Іноді бувають випадки, коли рослинці потрібно допомогти та зняти кісточку, яка не може сама відділитися від росточка. Якщо не зробити цього, рослинка може загинути.

Хурма, якщо вірно доглядати за нею, швидко росте. Саме тому доведеться часто пересаджувати її у більшу посудину. Якщо не зробити цього вчасно, рослині бракуватиме місця для кореневої системи й вона не буде далі рости.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хурма - красива екзотична рослинка, яка може тішити власника. Також ми розповідали, як можна продовжити життя букету у вазі.