Секрети квітникарів: в який горщик не можна садити фікус

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно доглядати за фікусом взимку, щоб він не скинув листя. Тепер ділимось порадами щодо вибору для нього ідеального горщика.

Ця кімнатна рослина доволі примхлива у догляді. А вибір правильного горщика - важлива частина догляду. Якщо ви не звернете на неї увагу під час підготовки до пересаджування, можете навіть не зрозуміти, чому фікус скинув листя і погано себе почуває. Детально про це розповіли на сайті Floren .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розвиток і формування листя фікуса залежить від ємності, в якій він посаджений. Адже горщик - це дім квітки. І багато чого залежить від того, як правильно ви його обрали.

Для фікусів будь-яких видів дуже важливим є один критерій при виборі горщика. А саме наявність дренажних отворів. Їхня функція - відведення зайвої вологи. В іншому випадку є ризик погубити живий організм.

Обсяг горщика, в який ви пересаджуєте фікус, не повинен бути набагато більше кореневої системи. Оптимальним варіантом стане горщик, на 2 сантиметри в діаметрі більший від попереднього. Саме тому пересаджувати квітку варто тільки після того, як кореневище заповнить весь об'єм.

Річ у тім, що чим більше вільного місця, буде у горщику, чим активніше фікус нарощуватиме кореневу систему. А, поки це відбувається, буде гальмуватися ріст листя і пагонів.

До матеріалу горщика фікус не дуже капризний. Він буде добре себе почувати і в глиняному, і в пластиковому горщику. Але все ж краще вибирати пористу структуру - вода в такій не буде застоюватись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, що фікус - не великий фанат завеликих горщиків. Ми розповідали, які ще рослини їх не люблять .