Налийте квітам чарочку: чудернацький, але ефективний спосіб продовжити життя букету у вазі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які кімнатні рослини люблять рости у підвісних кашпо . Тепер ділимось ефективними способами, які дозволять продовжити життя букету троянд.

На жаль, зрізані квіти не живуть вічно. Щоб букет радував вас якнайдовше, дотримуйтесь кількох простих порад. Про них розповіли на Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відігрійте букет

Якщо вам подарували квіти в холодну погоду, не поспішайте одразу ставити їх у вазу. Спочатку дайте їм трохи звикнути до кімнатної температури. Для цього залиште букет в упаковці на 15-20 хвилин. Тільки потім розгорніть, оновіть зрізи та поставте у воду.

Правильна вода

Флористи не мають єдиної думки щодо того, яка вода краще для квітів. Одні вважають, що варто використовувати кип'ячену воду кімнатної температури, інші - холодну. Що точно важливо, це щоб вода була чистою і кришталево прозорою. Рідина повинна покривати стебла до висоти, на якій букет перев’язано.

Змінюйте воду щодня

Квіти п’ють воду, тому її потрібно регулярно міняти. Робіть це щодня, щоб рослини відчували себе комфортно.

Додайте у воду горілку

Цей цікавий лайфхак чудово підходить для троянд. Ці квіти простоять у вазі значно довше, якщо у воду додавати столову ложку горілки.

Покладіть у вазу монетку

Можна покласти кілька мідних монет у воду. Мідь окислює воду і не дає розмножуватися бактеріям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідкуючи за цими простими порадами, ви зможете зберегти букет квітів свіжим набагато довше. Також ми розповідали, вранці чи ввечері поливати вазони .