Не проспіть весну: відомо, коли починати сіяти баклажани на розсаду

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як провести стратифікацію насіння під снігом. Тепер, на середині зими, час задуматись і про майбутню розсаду - тим паче, що терміни для її висіву настануть зовсім скоро.

Найбільш сприятливий час для того, щоб посіяти розсаду баклажанів, починається з лютого і триває до середини березня. Про це розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що стосується пізніх сортів баклажанів, що мають термін дозрівання 120-140 днів, то їх необхідно сіяти у середині лютого. Насіння може проростати від 7 до 16 днів, ще потрібне пікірування. У результаті для такої  розсади  терміни вирощування виходять в межах 60-70 днів.

Середньоранні та ранні сорти потребують дещо іншого підходу, а також інших термінів. Їх можна сіяти з кінця лютого до середини березня. На вирощування цих сортів потрібно близько 50 днів лише на вирощування розсади. Також варто закласти ще кілька днів на проростання насіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми розповідали, як виростити вдалу та здорову розсаду помідорів . Від цього залежить не лише час висаджування паростків у відкриту землю, а й те, наскільки фінальний урожай вас порадує.