Вирощуємо з кісточки лимонне дерево: покрокова інструкція

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як вибрати якісне насіння . Тепер ділимось порадами, які дозволять виростити ціле лимонне дерево з маленької кісточки.

Як це зробити, розповіли на prostoway . Виростити лимон з кісточки не так складно, як здається. Варто лише знати, як проростити насіння та деякі деталі з догляду за рослиною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрати кісточку

Вибирайте кісточки з великих, стиглих лимонів. Якщо ви всерйоз зайнялись пророщуванням, бажано взяти кісточки з кількох плодів, щоб збільшити шанси на успіх.

Як посадити насінину

Використовуйте для висаджування звичайний квітковий ґрунт. Не забудьте про дренаж на дні горщика - підійде гарний шар керамзиту.

Заглибте кісточки на 1 см. Відстань між кісточками повинна становити мінімум 5 см.

Регулярно поливайте ґрунт. До пророщування та зміцніння паростка накрийте горщик склом або плівкою. Поставте горщик у світле місце. Оптимальна температура для проростання - 18-22°C.

Як доглядати за лимоном

Після проростання поставте горщик на вікно, яке виходить на південь. Лимони не люблять змінювати місце, тому постарайтесь не переставляти його часто. Пересаджуйте лимон щороку в більший горщик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки правильному догляду ваш лимон з кісточки виросте в красиве та плодоносне дерево. Також ми розповідали, як виростити з кісточки хурму .