Як правильно висіяти баклажани на розсаду у січні: з цим способом проросте кожна насінина!

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Січень - саме та пора, коли в дачників завершується відпочинок. У цей місяць починається висіювання перших культур на розсаду. Одними з перших у списку значаться баклажани.

На жаль, далеко не всі дачники-городники вміють правильно поводитися з насінням баклажанів, тому багато для кого їх вирощування стає справжньою морокою. Перевіреним методом, за яким у вас проросте кожна насінина, ділиться  Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб насіння баклажанів зійшло на 100%, його потрібно правильно підготувати до пророщування у ґрунті. Багато хто користується способом, який передбачає вимочування насіння баклажанів в 1%-му розчині марганцівки з подальшим промиванням його під проточною водою та висушуванням.

Однак, як з'ясувалося, цього може виявитися недостатньо. Рекомендується також, окрім знезараження насіння, провести ще й певні процедури, які стимулюватимуть його ріст. Для цього насіння баклажана вимочують кілька годин в соку алое. А після цього насінинки висіюють в ґрунт на глибину приблизно 0,5 см і накривають плівкою. Ємність треба помістити у тепле місце, де температура не нижче 28 градусів тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, навіщо городники обрізають “носики” у насіння перцю . Цей хитрий трюк може вас здивувати!