Ідеальна шпаргалка для городників: що сіяти на розсаду у лютому, березні та квітні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли сіяти розсаду баклажанів . Подібні терміни мають всі культури, які висіваються на розсаду. Саме тому важливо знати, що після чого садити.

Інакше одні культури переростуть свій ідеальний час висаджування, а інші з його настанням будуть надто маленькі. Що треба враховувати під час визначення термінів, розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є низка моментів, які слід враховувати

Скільки сходить насіння. Приміром, для огірків це 3-4 дні, але культурам, у яких насіння покрите оболонкою з ефірних олій, для прокльовування потрібні тижні.

Якого розміру має бути розсада під час висадки на постійне місце. Огірки до потрібного розміру ростуть 25 діб, різні овочі - по різному. Крім того, розсаду рослин, які плануєте

Що сіяти у лютому

В цьому місяці сіють насіння кореневої і черешкової селери. Садять на розсаду багато квітів.

У березні

Цього місяця мають бути посіяні всі, без винятку, томати. Першими садять пізні та високорослі сорти, останніми – ранні та маленькі. Звісно, першою сіють розсаду для теплиць, потім – для відкритого ґрунту.

На початку березня сіють пізні сорти перцю та баклажанів. Трохи пізніше висівають середньостиглі та ранні овочі.

Що сіють у квітні

На початку місяця сіють огірки для тепличного вирощування та цвітну капусту для городу. Усі гарбузові для городу садять на розсаду наприкінці квітня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що стосується овочів, то тут краще посіяти їх трохи пізніше, ніж поспішити. У перерослої розсади врожай буде гіршим, ніж у вчасно висадженої. Також ми ділились цікавим лайфхаком для розсади.