Великий міф про “доларове дерево”: що насправді потрібно заміокулькасу

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кімнатна рослина
Leto.ua / Ці кімнатні рослини не дуже вибагливі

Насправді ця рослина доволі світлолюбива

Ми розповідали, чому жовтіє Сансев’єрія . Тепер ділимось порадами з вирощування такої кімнатної рослини, як Заміокулькас, або, як його ще називають, доларове дерево.

Це доволі невибаглива кімнатна рослина, яка може жити як у тіні, так і на світлі. Є уявлення, що вона абсолютно тінелюбива, проте це великий міф. На kvitne_vdoma розповіли, що насправді світло йому потрібне, як і будь-якій іншій рослині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб рослина радувала вас пишним зеленим листям, не ставте її в тінь. Заміокулькас любить яскраве, але розсіяне світло. Найкраще розмістити його на східному або західному вікні. Якщо ви тримаєте його в тіні, то воно може рости повільніше і точно не буде цвісти.

Чомусь склався стереотип, що це рослина, якій світло не потрібне, та це зовсім не так. Тому дістаньте його з темного кутка. Але важливо робити це не одразу. Не переставляйте заміокулькас різко з тіньового місця на сонячне. Це може призвести до опіків листя.

Поливайте рослину лише тоді, коли ґрунт повністю просохне. Це сукулент, тому він не любить переливів. Замиокулькасу потрібен легкий і пухкий ґрунт, який добре пропускає воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити красивий і здоровий заміокулькас, який буде радувати вас багато років. також ми розповідали, як організувати якісний дренаж для кімнатних рослин.