Що покласти на дно горщика: найкращі ідеї для саморобного дренажу

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які рослини знищують пил в квартирі . Тепер поговоримо про прості та ефективні методи, які допоможуть зробити дренаж для кімнатних рослин.

Саме дренаж відіграє важливу роль у здоров'ї кімнатних рослин. Завдяки йому відбувається відтік зайвої води, належний дренажний шар покращує аерацію ґрунту, що теж сприятливо впливає на ріст і розвиток рослин. Про найпростіші способи дренувати рослини розповідаємо разом із ukr.media

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо роззирнутися, є чимало різних матеріалів, які можна використовувати для дренажу. Окрім наведених, часто використовують керамзит, гальку, биту черепицю тощо. Деякі з них більш доступні, інші – більш ефективні. Розповідаємо про найпопулярніші.

Деревне вугілля

Замочіть деревне вугілля в рідкому добриві-біостимуляторі на тиждень. Додайте вугілля в ґрунт перед висадкою кімнатних рослин. Використовуйте вугілля як фунгіцид для захисту рослин від грибкових захворювань.

Кора дерев

Використовуйте кору хвойних дерев для вирощування орхідей та епіфітів. Збирайте кору з повалених дерев товщиною 3-4 см або купіть готову. Уникайте кори зі смолою.

Соснові шишки

Це відмінний спосіб, коли ви вирощуєте епіфіти. Для кращого результату їх можна поєднати з мохом сфагнумом.

Сфагнум

Його можна використовувати для вирощування практично будь-яких кімнатних рослин. Він відмінно дренує грунт, розпушує його та і утеплює. У мосі можна також вкорінювати живці рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості та доступні методи допоможуть вам забезпечити вашим кімнатним рослинам якісний дренаж, що сприятливо вплине на їх здоров'я та красу. Також ми розповідали, навіщо фотографувати кімнату перед покупкою рослини .