Як обрізати плодові дерева навесні: що робити, щоб не нашкодити

Сад і город
774
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

секатор обрізає гілку
Ukr.Media / Правильна обрізка потрібна деревам

У весняній обрізці дерев важливо не нашкодити

Ми розповідали, що покласти у лунку з картоплею, щоб мати розкішний врожай. Тепер ділимось порадами щодо весняної обрізки плодових дерев.

Найкращими порами року для обрізки дерев вважаються осінь та зима. В цей час дерева перебувають у стані спокою, тому легше переносять цю процедуру. Весняна обрізка також можлива, але важливо зробити все правильно. Як це робити, розповіли на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Правильні терміни обрізки

Не можна проводити обрізку на початку руху соку, коли температура низька. Оптимальна температура для обрізки: не нижче -5°C.

У молодих дерев слід обрізати хворі, поламані гілки, а також ті, що загущують крону. Обрізаючи, не залишайте пеньків. Обрізайте гілку спочатку знизу, потім з протилежного боку - так менше шансів пошкодити кору.

Не можна обрізати дерева, коли надворі вже тепло і розпускаються бруньки. Є тільки один виняток - персик; його можна обрізати навіть під час цвітіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо обрізати плодові дерева неправильно чи занадто пізно, вони можуть втратити всі поживні речовини та засохнути. Правильна ж обрізка лише стимулює ріст дерева і плодоношення. Також ми розповідали про цікавий метод вирощування полуниці.