Щоб їсти огірки у травні: як правильно сіяти ранні огірки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

огірки ростуть в теплиці
ТСН / З цим способом можна отримати смачні ранні огірки

Все залежить від техніки вирощування

Ми розповідали про хитрий і надзвичайно вдалий метод вирощування полуниці. Тепер ділимось порадами з вирощування ранніх огірків.

Разом з Ukr.Media розповідаємо, як посіяти овоч для раннього врожаю. Також ділимось цікавим способом, за якого коріння огірків при пересадці не травмується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли сіяти ранні огірки

Для раннього врожаю сіємо огірки у другій половині березня - на початку квітня. Перевірте інформацію на упаковці з насінням (кількість днів від сходів до перших плодів) та орієнтуйтесь на цей час.

Як посіяти огірки, щоб вони зберегли цілісність коріння

Отримати ранній урожай можна лише за умови збереження цілісності кореневої системи при пересадці в теплицю. Саме тому класичний посів у горщики не підходить для раннього врожаю.

Підбирайте насіння ранніх/суперранніх/ультраранніх сортів. Підготуйте для них максимально поживний та пухкий ґрунт. Відмінно підійде перегній навпіл з городньою землею і трохи вермикуліту/перліту для розпушування.

Візьміть одноразовий пакет і наповніть його ґрунтом (приблизно 1,5 л). Скрутіть пакет і зубочисткою зробіть отвори для зливу зайвої води.

Покладіть насінини в пакети, заповнені субстратом. Поставте їх в тепле, світле місце (можна неподалік батареї або під лампи), щоб насіння швидше зійшло. До середини квітня огірочок досить підросте, і його можна буде пересадити у теплицю. Для цього в землі зробіть лунку, поставте пакет, розріжте його з двох боків та витягніть. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вже у травні будете їсти свої огірки. Також ми розповідали про вдалий сорт кабачків, який слід посадити у 2024 році.