Якщо у вас є кімнатні рослини, не смійте викидати винні корки: хитрий лайфхак досвідчених квітникарів

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

корки з-під вина
24 канал / Цей спосіб дуже простий і ефективний

Цей метод простий і ефективний

Ми розповідали, що робити, якщо жовтіє Сансев’єрія . Тепер розповідаємо, навіщо досвідчені садівники зберігають корки з-під вина.

Вирощування кімнатних рослин – це не лише естетична насолода, але й відповідальність. Одним з ключових факторів успішного догляду за зеленими друзями є правильний дренаж. Традиційний для цього керамзит може бути доволі дорогим, особливо якщо квітів багато. Проте, винахідливі квітникарі знайшли йому економну та екологічну альтернативу – винні пробки. Як їх використовувати, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використання винних пробок для дренажу – це простий, економний та екологічний спосіб забезпечити вашим кімнатним рослинам оптимальні умови для росту та розвитку. Цей спосіб має низку переваг. Він доступний, адже корки ви все одно викидаєте. 

Їх використання – це спосіб подарувати їм друге життя, зменшуючи кількість відходів. Ще цей спосіб ефективний, адже пробки добре вбирають зайву воду, а потім поступово віддають її, забезпечуючи оптимальний рівень вологості для коренів.

Як використовувати винні пробки для дренажу

Підготуйте пробки. Для цього ретельно промийте їх та просушіть. Наріжте пробки на шматочки: це допоможе їм краще вбирати та віддавати вологу.

На дно горщика при посадці або пересадці рослини покладіть шар пробок. Зверху додайте ґрунт та посадіть рослинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей метод і ваші зелені друзі обов'язково вам подякують. Також ми розповідали, навіщо фотографувати кімнату перед покупкою рослини.