Дешево і сердито: ТОП-3 добавки, які змусять ваше доларове дерево рости і радувати око

Сад і город
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Заміокулькасу горщику, фото
Фото створене ШІ, Хочу!

Цій популярній домашній рослині багато не треба - достатньо час від часу додавати до води для поливу певні речовини, і її вигляд вас приємно здивує!

Заміокулькас або, як її називають у народі, доларове дерево — досить поширена кімнатна рослина. Ми вже розповідали, що насправді їй потрібно для нормального росту та розвитку , а тепер поділимося одним важливим секретом: як змусити рослину рости, а не стояти на місці.

Важливими підказками з цього приводу ділиться телеграм-канал “СОДа”. Автори виділяють 3 найефективніші добавки, які допоможуть доларовому дереву набирати зелену масу, а не нарощувати кореневу систему, стоячи на місці у плані росту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що любить заміокулькас: 3 секрети для шикарного вигляду рослини

  1. Ця рослина любить світлі приміщення. Якщо стоятиме в тіні, то зупиниться в рості.

  2. Правильний горщик . Вазон не потребує особливо просторого горщика, інакше надземна частина не буде гарно розвиватись — всі сили рослина віддаватиме на формування коренів.

  3. Удобрення важливі. Це стосується абсолютно всіх рослин, і заміокулькас — не виняток.

Чим підживити доларове дерево: ТОП-3 стимулятори росту

  1. Добавки з фосфором і азотом. Перший елемент потрібен для коренів та бульб, а без азоту зелень буде виглядати похмурою.

  2. Щоб деревце активніше зростало, не буде скористатися і стимуляторами росту. Зверніть увагу на ті препарати, де є вітаміни В3 та В12.

  3. Щоб оживити рослину ат змусити її піти в ріст, у воду для поливу варто додавати лимонну кислоту. На 10 л води достатньо 1 ст.л. лимонної кислоти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, коли краще поливати вазони: вранці чи ввечері. Як з’ясувалося після безлічі суперечок, є лише один правильний варіант, про який мають знати усі, хто любить кімнатні рослини.