Що зробити з полуницею навесні, щоб врожай був королівським: секрети правильного догляду

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кущі полуниці
comfy.ua / Секрети догляду за полуницею

Тонкощі вирощування полуниці

Ми розповідали, що варто посадити біля огірків , щоб мати щедрий врожай. Тепер поговоримо про тонкощі догляду за полуницею навесні.

Щоб отримати рясний урожай соковитих ягід, важливо дати кущикам правильний догляд. Разом із ProstoWay розповідаємо детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як очистити та підготувати кущі

Згребіть торішнє листя, якщо воно є. Обріжте сухе, пошкоджене листя та старі вуса, залишаючи 2-3 листочки. Спаліть або викиньте зрізані частини.

Коли земля просохне, неглибоко розпушіть ґрунт біля кущиків. У міжряддях розпушіть глибше (10-15 см). Не засипайте серединки кущів. Замульчуйте ґрунт соломою, тирсою або компостом.

Обробка та підживлення

Обробіть полуницю фунгіцидом (бордоською рідиною, мідним купоросом) для захисту від хвороб. Особливо ретельно обробіть, якщо в минулому році ягода хворіла.

Проведіть раннє підживлення азотними добривами (селітрою, карбамідом, курячим послідом). Під час бутонізації підживіть попелом.

Тонкощі поливу

Регулярно поливайте полуницю, коли земля просихає на глибину штикової лопати. До цвітіння рекомендується поливати раз на тиждень. У дощову погоду додатковий полив не потрібен.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим крокам ви зможете виростити смачну та ароматну полуницю. Також ми розповідали, як кроти можуть стати у пригоді дачникам .