Що треба посадити біля огірків, щоб збирати врожай ящиками: лайфхак досвідчених дачників

Сад і город
549
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

огірки в ящику
24 канал / Щоб збирати огірки ящиками

Правильне сусідство на місті творити дива!

Ми розповідали, які томати слід садити – низькі чи високі сорти. Тепер ділимося цікавим лайфхаком, про який давно знають досвідчені дачники.

Огірки – популярна культура, яку вирощують на багатьох містах. Але чи знаєте ви, що існує простий спосіб значно покращити їх урожайність. Для цього потрібно лише посадити поруч із ними кукурудзу. У чому переваги такого сусідства, розповідаємо разом із порталом “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрет сусідства: чому кукурудза та огірки ростуть краще разом?

Гарним рішенням буде посадити поруч із огірками кукурудзу. Це ефективно та має чимало переваг.

Покращення ґрунту

Коріння кукурудзи розпушують ґрунт, роблять його більш пухким та проникним. Це покращує аерацію та дренаж, що важливо для розвитку огірків. Кукурудза також поглинає з ґрунту токсині, що робить його більш чистим і безпечним для огірків.

Захист від шкідників

Високі стебла кукурудзи слугують природним бар'єром для вітру, який може пошкодити нижні огіркові плети. Кукурудза також відлякує деяких шкідників, таких як баштанна попелиця.

Раціональне використання простору

У спекотні літні дні кукурудза дає огіркам легку тінь, захищаючи їх від перегріву та сонячних опіків. Також огірки та кукурудза мають різні терміни дозрівання. Огірки збирають раніше, звільняючи місце для кукурудзи, яка продовжує рости. Це дозволяє отримати два врожаї з однієї грядки протягом одного сезону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таким чином, спільне вирощування кукурудзи та огірків – це ефективний метод, який дозволяє збільшити врожайність огірків, захистити рослини від шкідників та ще й зекономити місце на місті. Також ми розповідали, як кроти допоможуть дачникам .