Троянди у вазі будуть стояти тижнями: що потрібно зробити з квітами

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

красиві троянди
Створено за допомогою ШІ / Квіти простояти довше

Чотири прості кроки з догляду

Ми розповідали, яка кімнатна рослина прожене павуків з дому. Тепер ділимося порадами, які забезпечать довгу життя у вазі зрізаним розам.

Ви могли помічати, що іноді букети стояти довго, а іноді - в'янути майже одразу. Разом із ProstoWay розповідаємо, що потрібно зробити з розами, щоб вони чимдовше тішили око.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Алгоритм догляду

  1. Зрізаємо стебла під кутом 45 градусів. Для цього не варто використовувати ножиці. Найкраще обрати секатор. Якщо його немає, підрізайте стебла загостреним ножем.

  2. Видаляємо листя та шипи. Очищаємо стебло від листя та шипів на нижній половині стебла, яке безпосередньо буде у вазі. Верхню половину стебла можна залишити без змін.

  3. Наповнюємо вазу великою кількістю теплої води. Додаємо у воду препарат для рослин, що підживлює зрізані рослини та продовжує термін їх свіжості. Розводимо згідно з інструкцією.

  4. Щодня міняємо воду у вазі. Підрізайте стебла на 1-2 см кожних двох днів, зберігаючи косий зріз. Обприскуємо квіти водою з пульверизатора.

Не варто ставити вазу з розами на пряме сонячне світло або протяг. Вазу з розами слід тримати подалі від фруктів, що виділяють етилен, що може призвести до швидкого в'янення квітів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зі знаннями та правильним доглядом ваші рози будуть радувати вас своїм цвітінням протягом багатьох днів. Також ми розповідали, навіщо досвідчені квітникарі кладуть часник у горщики з рослинами.