Культурна рослина, яка "глушить" городину гірше за бур'яни: вивести її, до речі, дуже непросто

Сад і город
828
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Чоловік вириває бур'яни, фото
Фото: depositphotos.com

Мало хто знає про це, а варто!

Зовсім скоро усі дачники розпочнуть повноцінний дачно-городній сезон. Більшість із них вже до нього підготувалася, висіявши на розсаду помідори , а також солодкий болгарський перець та інші культурні рослини, час яких уже настав за посівним календарем городника на березень . Тепер пора братися за підготовку, власне, ділянки!

Тому сьогодні ми разом із prostoway вирішили розповісти про одну дуже “підлу” рослину, яка здатна принести шкоди набагато більше, ніж звичайні бур’яни. Найцікавіше те, що ця рослина вважається культурною і немало людей намагаються розводити її на своїх ділянках. Якщо не контролювати цей процес, вони можуть про це рішення дуже сильно пошкодувати! 😳

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Йдеться про топінамбур , який ще називають земляною грушею. Ця рослина сприяє очищенню поля від бур'янів… адже просто їх “заглушує”, як і всі інші поряд висаджені культури.

На фото - топінамбур і його бульби
Топінамбур і його плоди. Фото: picturethisai.com

Крім того, вивести цю рослину з ділянки буде досить складно, бо навіть найменші шматочки, які залишаться у землі, наступного сезону розростуться з новою силою. Найефективніший спосіб позбутися земляної груші — перекопати ділянку двічі та засадити її кабачками/гарбузами.

Додамо, що загалом топінамбур цінують за смакові якості бульб (на вигляд вони схожі на імбир), які особливо цінують діабетики — за низький глікемічний індекс. Також ця рослина дуже красиво цвіте — її квіти схожі на маленькі соняхи, а сам топінамбур досить високий, тож цілком може стати своєрідною “живою огорожею”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які дерева не варто садити біля яблуні. Вони вважаються дуже поганими сусідами і можуть суттєво вплинути на врожайність та загальний стан дерева.