Найефективніші способи пікірування томатів: щоб розсада була розкішною та кремезною

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада помідорів
Ukr.Media / Тонкощі пікірування розсади

Лайфхаки для міцної та кремезної розсади

Ми розповідали про тонкощі вирощування томатної розсади . Дуже важливим етапом є пікірування. Розповідаємо, як це зробити.

Є один простий та ефективний спосіб пікірування томатів, який забезпечує вирощування міцної та кремезної розсади. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media . Правильне пікірування – запорука міцної розсади з потужною кореневою системою, а значить – багатого та якісного врожаю. Цей процес стимулює розвиток коренів, зміцнює стебло та забезпечує розсаді більше простору. Пікірувати розсаду потрібно не раніше, ніж з'являться 2 справжні листочки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Два способи пікірування:

1. У високі стаканчики

Для цього вийміть розсаду з лотка, розділіть рослини. Наповніть стаканчик ґрунтом.

За потреби видаліть сім'ядольні листочки. Додайте добриво. Посадіть розсаду, присипте ґрунтом. Полийте по стінці стакану.

2. У низькі стаканчики:

Згорніть стебло, присипте землею. Полийте. За другого способу відбувається активний розвиток зеленої маси та кореневої системи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пікірування – це не складно, а результат вас порадує. З успішним пікіруванням ваша розсада томатів буде міцною, здоровою і дасть вам щедрий урожай. Також ми розповідали, як дачникам можуть допомогти кроти .