Що зробити з огірками, щоб вони засипали смачними плодами: секрет - у термінах

Сад і город
648
розсада огірків
Фото з відкритих джерел / Щоб вдало висадити розсаду

Секрети успішного вирощування огірків

Ми розповідали, які сорти огірків варто садити у 2024 році. Втім, врожай огірків залежить не лише від насіння та розсади, а й від правильно підібраного часу посадки.

Огірки – теплолюбні рослини, тому поспішати з їх висадкою у відкритий ґрунт не варто. З іншого боку, запізнення може призвести до того, що вони не встигнуть дозріти. Як визначити ці терміни, розповідаємо разом із порталом “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Алгоритм вирощування огірків

Посів огірків на розсаду припадає на середину квітня. За цієї умови висаджувати в ґрунт можна вже у другій половині травня (після зникнення загрози заморозків).

Насіння висівають по 2-3 штуки в один горщик. Після проростання слід провести видалення слабких паростків.

Температура, необхідна для розсади - 23-26°C. Поливають її теплою, відстояною водою. Рослинкам необхідно забезпечити простір для розростання (4-5 листків).

За 7 днів до висадки слід почати загартовування розсади. Для цього необхідне щоденне зниження температури та зменшення поливу. Перед висадкою потрібно рясно полити розсаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити міцну розсаду огірків та отримати щедрий урожай. також ми розповідали про тонкощі вирощування міцної розсади томатів .