Щоб редиска виросла без пустот: досвідчені дачники розповіли, чого не любить овоч

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

урожай редиски
24 канал / Щоб виростити гарну редиску

Секрети вирощування соковитої ​​та хрусткої редиски

Ми розповідали, що варто посадити між кущами полуниці, щоб отримати чудовий врожай. Тепер розповідаємо, як садити редиску, щоб вона виросла смачною.

Щоб отримати рясний урожай цієї чудової культури, важливо знати декілька секретів її вирощування. Розповідаємо про них разом із порталом “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Терміни посадки

Найкращий час для посадки редиски навесні - це кінець квітня - початок травня, коли ґрунт вже прогрівся до +12°C. Для повторної посадки влітку вибирайте пізні сорти, стійкі до стрілкування. Найкраще садити редиску в другій половині літа, коли спека трохи спаде.

Світловий день

Редис - це культура короткого світлового дня. Тому для отримання якісного коренеплоду важливо, щоб тривалість світлового дня не перевищувала 12 годин. При ранній посадці навесні, коли світловий день ще короткий, редиску можна вирощувати у відкритому ґрунті. Влітку, коли світловий день довгий, редиску краще вирощувати в теплиці або під укриттям з агроволокна, щоб штучно скоротити світловий день.

Підготовка ґрунту

Редис любить легкий, пухкий ґрунт з нейтральною кислотністю. Не рекомендується перед посадкою додавати в ґрунт свіжий перегній або гній, адже це може призвести до розвитку хвороб. Перед посадкою можна внести в ґрунт мінеральні добрива, що містять калій, фосфор та азот.

Як виростити редиску

Насіння редиски садять на глибину 1-2 см. Відстань між насінням має становити 2-3 см, а між рядами - 15-20 см. Після посадки ґрунт потрібно рясно полити.

Коли з'являться сходи, потрібно прорідити їх, залишаючи найсильніші рослини. Редис потребує регулярного поливу, особливо в спекотну та суху погоду. Мульчування ґрунту допоможе зберегти вологу та запобігти росту бур'янів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не затримуйтеся зі збиранням врожаю, адже перерослий редис стає жорстким і непридатним для вживання. Також ми розповідали, як отримати швидкий урожай огірків.