Простий натуральний засіб, про який знають дачники: один компонент, який врятує ваш урожай малини

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

малинові кущі
24 канал / Для смачної малини

Ваніль захистить полуницю й малину від шкідників

Ми розповідали, які кущі не варто обрізати навесні у жодному разі. Тепер поговоримо про те, як захистити від комах малинові кущі. 

Ягоди полуниці та малини приваблюють комах, які можуть зіпсувати урожай. Замість хімії, спробуйте відлякати їх натуральним способом. Розповідаємо про цей метод разом із ProstoWay . Він полягає у використанні ванілі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як ваніль прожене шкідників від малини

Ваніль володіє властивостями, які відлякують багатьох комах, не шкодячи людям. Важливо використовувати натуральну ваніль, а не синтетичний ароматизатор. Потрібно зробити простий відлякувач.

Для цього розчиніть 2 ст. л. ванілі (м'якуш стручка, висушені плоди, екстракт) в 250 мл теплої води. Через кілька годин процідіть розчин. Обприскайте полуницю та малину вранці або ввечері.

Засіб, який можна зробити так просто, безпечний для людей. Його можна використовувати кілька разів. Засіб може зберігатись готовим дуже довго.

Обприскуйте ягоди регулярно, щоб захистити їх від комах. Ваніль – це безпечний та ефективний спосіб захисту полуниці та малини від комах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ваніль також можна використовувати для відлякування комах в будинку. Для цього можна розкласти стручки ванілі в шафах або використовувати ароматичні свічки з ванільним запахом. Також ми розповідали, яка рослина прожене павуків з дому.