Для розкішного врожаю: садівник розповів, що зробити, щоб персик, абрикоса та вишня не кучерявилась (ВІДЕО)

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Обробка дерев
NV / Як обробити дерева

Захист плодових дерев від хвороб навесні

Ми розповідали, які кущі не можна обрізати навесні . Тепер ділимось порадами, які допоможуть вчасно обробити плодові дерева та захистити їх від кучерявості.

Захистити ваші вишні, черешні, персики та яблуні від курчавості та інших хвороб нескладно. Досвідчений садівник Богдан Боднар радить для цього "Міравіс".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей препарат довго тримається в рослині, не змивається дощем. Він ефективно захищає дерева від широкого спектру хвороб, включаючи курчавість, паршу та борошнисту росу.

Цей фунгіцид можна використовувати в профілактичних цілях, що запобігає виникненню хвороб. Препарат сумісний з інсектицидами та стимуляторами росту, що дозволяє обробляти дерева комплексно.

Коли обробляти?

Найкращий час для обробки - це період до цвітіння або на початку цвітіння. Також можна обробити дерева повторно після цвітіння. Для приготування розчину дотримуйтесь інструкції на упаковці. Зазвичай використовується 20 г препарату на 10 л води. Обробляйте дерева ретельно, особливо звертаючи увагу на листя та бруньки.

Під час обробки використовуйте засоби індивідуального захисту: рукавички, окуляри та респіратор. Не обробляйте дерева в спекотну або сонячну погоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для кращого захисту від хвороб можна використовувати й інші фунгіциди, але перед застосуванням обов'язково прочитайте інструкцію. Регулярно оглядайте свої дерева, щоб вчасно виявити ознаки хвороб або шкідників. Також ми розповідали, як власноруч приготувати біогумус .