Чим обприскати полуницю навесні, щоб не залишитись без ягід: як побороти страшного шкідника

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

довгоносик
presa.com.ua / Страшний шкідник полуниці

Довгоносик може знищити вашу полуницю

Ми розповідали, що не можна робити з полуницею навесні, щоб не втратити врожай. Тепер поговоримо про те, що зробити необхідно, а саме обробити кущі від довгоносика.

На початку цвітіння полуниці ви можете помітити, як квітки полуниці засихають і опадають. Придивившись пильніше, ви побачите на кущах довгоносиків - шкідників, які буквально пожиратимуть ваші майбутні ягоди. Щоб цього не сталося, важливо обробити полуницю. На порталі “Школа Життя” розповіли, як це зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим обробити полуницю

Для боротьби з довгоносиком експерти радять використовувати “Фітоверм”. Це біологічний інсектицид. 

Для приготування розчину у 10 літрів води слід розвести 20 мл "Фітоверму" і ретельно обприскати кущі. Вже наступного дня ви помітите, що довгоносиків стало значно менше.

Для максимального захисту полуниці від довгоносика варто проводити обробку двічі. Першу - ранньою весною, після танення снігу, коли шкідники ще не активні. Другу - до початку цвітіння, коли бутони тільки збираються розпускатися. В цей період можна використовувати більш сильні інсектициди, щоб знищити довгоносиків до того, як вони завдадуть шкоди квіткам і майбутньому врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що своєчасна і правильна обробка - це запорука збереження вашого полуничного царства. Також ми розповідали, які кущі не можна обрізати весною.