Що зробити з кабачками, щоб не було куди складати врожай: лайфхак для посадки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ростуть кабачки
seeds / Як виростити кабачки

Терміни та правила посадки кабачків

Ми розповідали, як підживити огірки . Тепер ділимось секретами вирощування кабачків.

Кабачки - це невибаглива, але й вдячна культура, яка може подарувати вам рясний урожай смачних та корисних овочів. Їх вирощування не потребує багато зусиль, але знання деяких нюансів допоможе вам отримати максимальний результат. Разом із “Добротою” ділимось кількома порадами, які допоможуть вам виростити чудові кабачки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Попередники та сусіди

Найкращими попередниками для кабачків є морква, капуста, буряк та кукурудза. Не рекомендується садити кабачки на тому ж місці два роки поспіль.

Уникайте розміщення кабачків поряд з іншими гарбузовими культурами (огірками, динями, кавунами), адже вони можуть страждати від схожих хвороб та шкідників, а також перезапилюватися, що призведе до утворення несмачних плодів.

Ґрунт та місце

Кабачки добре ростуть на сонячних ділянках з чорноземом або легким суглинком. Ґрунт має бути з нейтральною або помірно кислою реакцією. Кислий ґрунт та добрива, що містять хлор, кабачкам не подобаються.

Терміни посадки

Кабачки рідко вирощують розсадою. Терміни посадки у відкритий ґрунт залежать від клімату та погоди.

Не садіть кабачки надто рано, адже вони можуть не зійти. Оптимальний час для посадки - коли ґрунт прогріється до 13-14°C і мине загроза заморозків. Нічна температура повітря не повинна опускатися нижче 8°C. За 7 днів до посадки накрийте ділянку агроволокном, щоб ґрунт краще прогрівся. Посадки також можна накрити плівкою до появи сходів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Збирайте кабачки регулярно, коли вони досягнуть довжини 20-25 см та діаметра 5-8 см. Не залишайте на грядці перерослих плодів, адже це сповільнить ріст нових кабачків. Також ми розповідали, що варто посадити між рядками картоплі.