Як врятувати рослини від холоду: дієві лайфхаки від жорстоких весняних заморозків

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

замерзлий листок
24 канал / Як врятувати рослини від холоду

Як ще можна врятувати рослини від заморозків

Ми розповідали, скільки разів потрібно підгортати картоплю. Тепер розповідаємо про трюки, які допоможуть вберегти городину від весняних заморозків.  

Раптові нічні зменшення температури - справжній кошмар для садівника, адже заморозки можуть швидко пошкодити або й зовсім знищити рослини. Тому важливо знати, як їм допомогти.  Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо про методи, які допоможуть зберегти ваш сад.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Полийте рослини ввечері перед заморозками

Вологий ґрунт краще зберігає тепло, ніж сухий. Тому полив ґрунту навколо рослин перед заморозками допоможе їм пережити холодну ніч. Але не перестарайтеся, адже надмірний полив може також зашкодити.

Використовуйте мульчу

Шар мульчі навколо основи рослин допоможе ізолювати ґрунт та зберегти тепло. Це особливо корисно для рослин з неглибоким корінням.

Обігрів теплиць

Для теплиць можна використовувати різні джерела тепла: обігрівач, термічну гармату, свічки тощо. Це не найекономніший спосіб, але він може допомогти вашим рослинам пережити сильні заморозки.

Обробка рослин антистресовими препаратами

Антистресові препарати, також відомі як антитранспіранти, допомагають рослинам впоратися з несприятливими умовами навколишнього середовища, такими як мороз, посуха та спека. Вони утворюють захисний шар на листі, зменшуючи втрату води та мінімізуючи шкоду від екстремальних температур.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Всі ці методи захисту рослин від заморозків є додатковими та використовуються в комплексі з плівкою та покривним матеріалом. Також ми розповідали, що зробити з бузком після цвітіння.