Посадив - і забув: як садити картоплю, щоб не доглядати за нею

Сад і город
504
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото посадка картоплі
Фото: harbuz.info

Правильне садіння картоплі забезпечить гарний врожай з мінімальним доглядом

Посадити картоплю - це навіть не половина справи. Адже до самої осені потрібно прибирати бур’яни, підгортати та поливати її. Проте досвідчені городники щедро діляться один з одним дивовижним способом, який дозволить отримати гарний врожай без зайвих зусиль.

Спосіб відомий своєю простотою, має на увазі посадку картоплі під солому. Такий метод обирають люди, які не прагнуть перейматися постійним доглядом за кущами, але розраховують отримати щедрий врожай, пише prostoway .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Хитрий” спосіб посадки

🥔Головна складність цього способу - перед посадкою потрібно застосувати профілактичні заходи. Для початку грядку під картоплю необхідно підготувати курячим перепрілим послідом або перегноєм – на 1 квадрат давати пів відра.

🥔Також можна застосувати органомінеральні комплекси – 100 г гранульованого курячого посліду на ту саму площу. Далі укладаємо картопельку рядами через 25-35 см. Тоді накриваємо грядку шаром соломи, товщиною 25-30 см.

🥔Солома не дасть бур’янам проростати, але не заважатиме зростанню картоплі.

З таким хитрим трюком ви ціле літо не будете підгортати, вибирати бур’яни та підливати рослини. Лише дбайте про обробку від колорадських жуків. Коли помітите восени, що бадилля пожовтіло і засохло - можна розпочинати вибір врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, де посадити картоплю , щоб отримати гігантський врожай і бульбу величиною з футбольний м’яч.