Райські місця для картоплі на вашому городі: садіть її тут, щоб збирати по 3 відра бульби з куща

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чоловік копає картоплю, фото
Фото: latifundist.com

Собі на радість, всім сусідам - на заздрість!

Найближчі вихідні — ідеальний час для висадки картоплі, згідно з місячним календарем. І оскільки раніше ми вже розповідали, на якому місці її категорично заборонено садити , тепер поділимось з вами секретними місцями, де картопля дасть найбільший врожай!

Кожен досвідчений дачник точно знає що і де вирощував минулого року. Більш того, досвідчені городники зазвичай заздалегідь планують, де які культури будуть вирощувати у новому сезоні. Однак, якщо ви не впевнені у своєму виборі, краще переконатися, чи вдале місце для картоплі ви підібрали. А Hochu з радістю допоможе вам у цьому розібратися! 😌

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Де найкраще садити картоплю: 10 найкращих місць на вашому городі

Почнемо з того, що повторно садити картоплю на одному і тому ж місці рекомендується не раніше як через 4-5 років. За цей час на ділянці варто хоча б один-два рази виростити сидерати, які наповнять ґрунт корисними речовинами, а ще — кілька разів почергувати між собою інші культури.

Та найважливішим є те, яка культура росла на ділянці останньою напередодні нового “картопляного” сезону. Найкращими варіантами бувалі дачники вважають такі:

  1. капуста,

  2. кукурудза,

  3. огірки,

  4. кабачки,

  5. гарбузи,

  6. дині,

  7. кавуни та інша “рідня” гарбузових,

  8. люцерна,

  9. конюшина,

  10. гірчиця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також ділилися секретом, про який давно знають наші бабусі та дідусі: навіщо у лунку до картоплі закидати горох. Розумні дачники завжди роблять тільки так і ніколи про це не шкодують!