Ефективні методи для боротьби з кротами: як відлякати тварину з ділянки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

faktypro / Як відлякати кротів

Дієві способи, про які знають дачники

Ми розповідали, чому жовтіє часник . Тепер ділимось порадами, які допоможуть прогнати кротів.

Ці підземні жителі здатні за лічені ночі перерити всю грядку, зіпсувати клумбу або газон. На щастя, існують дієві методи, які допоможуть вам прогнати непрошених гостей з вашої ділянки. Розповідаємо про них разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використання рослин-відлякувачів

Нарциси. Кроти не переносять запах цих квітів, тому саджання нарцисів по периметру городу або клумби може стати природним бар'єром для шкідників. Чорнобривці виділяють речовину, яка відлякує кротів. Їх рекомендується садити в місцях, де найчастіше з'являються кротовини.

Відлякування звуком

Встановіть на городі кілька вітряних вертушок. Звук, який вони видають під час обертання, лякає кротів і змушує їх покинути ділянку. Насадіть на кілочки бляшанки або банки з-під напоїв. Вітер буде розгойдувати їх, створюючи лякаючий для кротів шум.

Застосування запахів

Просочіть ганчірку бензином, гасом або мазутом і покладіть біля нори крота. Різкий запах відлякає тварину. Розсипте кавову гущу в місцях, де помітні кротовини. Її запах також неприємний для кротів.

Фізичні методи

Кротолови - це найефективніший, але й жорстокіший метод боротьби з кротами. Встановіть кротолови в місцях активності тварин, дотримуючись інструкції виробника. Також можна загородити ділянку сіткою, заглибивши її на 50-70 см у землю. Це запобіжить проникненню кротів на вашу територію.

Гуманні методи

Ультразвукові відлякувачі, що видають сигнали, які нечутні для людей, але лякають кротів. Якщо ви знаєте розташування ходів крота, спробуйте їх заповнити водою. Це змусить тварину покинути цю ділянку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що боротьба з кротами може потребувати часу та комплексного підходу. Також ми розповідали про важливе добриво для малини.