Ви ще встигаєте підживити дерева у травні 2024: важлива обробка

Сад і город
1 188
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте вишня
narod.hozvo / Чим підживити дерева

Весняне підживлення плодових дерев

Ми розповідали, як підживити малину . Але потрібно встигнути дати весняні поживні речовини і деревам. 

Правильно підібрані добрива допоможуть їм активно рости, рясно цвісти та порадувати вас щедрим врожаєм. Разом із “Один факт” розповідаємо, чим підживлювати плодові дерева навесні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перегній

Це універсальне органічне добриво, яке покращує структуру ґрунту, стимулює розвиток коренів та збагачує ґрунт поживними речовинами. В середньому на одне дерево рекомендується вносити 5 відер перегною. Для яблунь, груш та інших кісточкових культур його розсипають по поверхні ґрунту, а для зернових – закладають під час перекопування.

Карбамід (сечовина)

Цей азотний препарат активізує ріст рослин, зміцнює їх імунітет та сприяє підвищенню врожайності. Застосовувати його рекомендується двічі: навесні, коли з'являється листя, та на початку бутонізації. Для обприскування плодових дерев та кущів готують розчин з 20 г карбаміду на 10 л води.

Аміачна селітра

Ще одне ефективне азотне добриво, яке покращує смак плодів, збільшує їх кількість та захищає рослини від хвороб. Вносити його рекомендується навесні з розрахунку 30 г на дерево.

Суперфосфат

Це фосфорне добриво, яке забезпечує оптимальне живлення плодових та ягідних культур. Його використання під час весняного підживлення яблунь, груш, слив, абрикосів та інших дерев сприяє кращому розвитку коренів, бруньок та плодів. Норма внесення – 40-70 г на дерево або кущ.

Сульфат калію

Це калійне добриво, яке допомагає рослинам протистояти несприятливим погодним умовам (заморозки, посуха) та захищає їх від хвороб. Вносити його рекомендується з розрахунку 20-30 г на кущ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед внесенням добрив ґрунт навколо дерева рекомендується рясно полити. Дотримуйтесь інструкції з використання добрив та не перевищуйте рекомендовані дози. Також ми розповідали, чому жовтіє часник на грядках.