Навіть город не потрібен: як виростити чудову зелену цибулю на підвіконні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

зелена цибуля
SHUBA / Можна виростити на підвіконні

Секрети вирощування соковитої ​​та ароматної цибулі на підвіконні

Ми розповідали, як виростити міцну томатну розсаду . Тепер ділимось лайфхаками, які допоможуть навіть безе городу, просто на підвіконні виростити розкішну зелену цибулю.

Ділимось декількома порадами, які допоможуть вам виростити на підвіконні не просто зелену цибулю, а справжню красуню з довгим, соковитим пером, насиченим ароматом та чудовим смаком. Про них розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрети успіху вирощування зеленої цибулі

  1. Прогрійте цибулини перед посадкою. Це допоможе їм швидше "прокинутися" і розпочати ріст. За годину-дві до посадки облийте цибулини теплою водою (близько 30°C).

  2. Забезпечте баланс тепла та світла. Чим менше світла отримує цибуля, тим прохолоднішою має бути кімнатна температура. При нестачі освітлення в умовах спеки пір'я цибулі буде блідим, викривленим та гірким. Оптимальна температура для пророщування цибулі становить 16-18°C, а для подальшого росту - 18-20°C.

  3. Не заглиблюйте цибулини сильно при посадці. Достатньо заглибити їх на 1/3 висоти. Це допоможе отримати рівне та соковите пір'я.

  4. Видаліть перше листя, що проклюнулося до пророщування. Це сприятиме рівномірному росту цибулі, роблячи її пір'я більш соковитим, м'яким та не гірким.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити на своєму підвіконні чудову цибулю, яка стане не лише окрасою вашої кухні, але й джерелом вітамінів та чудового смаку. Також ми розповідали, як отримати ранній врожай огірків.