Це важливе підживлення забезпечить вам урожай: що дати вишні після цвітіння

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте вишня
floralife.com.ua / Чим підживити вишню

Щоб зав’язь утворилася і не обсипалася

Ми розповідали, чим підживити малину . Тепер поговоримо про те, які добрива варто дати вишні образу після того, як вона відцвіте.

Цей період ідеальний, щоб подбати про те, щоб дерево порадувало вас щедрим врожаєм. Разом зі “Школою Життя” розповідаємо, чим підживити вишню після цвітіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для формування плодів вишні необхідний комплекс мікро- та макроелементів, але фосфор, калій та кальцій мають особливе значення. Нестача цих речовин може призвести до обсипання зав'язі.

Органічне добриво

Коров'як, курячий послід, кінський гній, аміачна селітра - це класичні органічні добрива, які збагачують ґрунт азотом, мікроелементами та покращує його структуру. Полийте вишню розчином коров'яку по вологому ґрунту.

Позакореневе підживлення

Через 3 дні після внесення органічного добрива проведіть позакореневе підживлення. Обприскування вишні фосфорно-калійним добривом допоможе рослині швидше засвоїти необхідні речовини для росту. Розведіть 1 г монофосфату калію в 1 л води. Обприскуйте вишню цим розчином.

Зольний розчин

Через 10 днів після позакореневого підживлення полийте вишню зольним розчином. Деревна зола – це чудове джерело фосфору та калію, яке наситить ґрунт необхідними елементами. Залийте 300 г деревної золи 10 л води. Настоюйте протягом доби. Процідіть розчин і полийте вишню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед внесенням будь-яких добрив ґрунт навколо дерева рекомендується рясно полити. Також ми розповідали, чому жовтіє часник і чим його підживити .