Нічні заморозки для картоплі - не вирок! Як подбати, щоб не втратити врожай

Сад і город
1 149
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото примерзла картопля
Фото: https://debaty.sumy.ua

Реанімувати примерзлу картоплю цілком можливо

Природа дама мінлива, тому навіть у кінці травня можна споглядати нічні заморозки, які небезпечні для рослин, що ростуть. Після такої погоди городники мають клопіт, адже хвилюються, щоб не втратити майбутній врожай. Раніше ми розповідали, чим обробити картоплю, яка щойно зійшла, а зараз розповімо, як врятувати її після заморозків.

Якщо така погода трапилася, коли картопля вже зійшла - не поспішайте зневірятися, адже існує кілька способів врятувати врожай. Як “реанімувати” підмерзлі кущики картоплі, розповідає napensii.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Температура нижча за нуль небезпечна для молодих пагонів, які можуть загинути. Якщо після заморозків картопля почорніла та почала в’янути - потрібно терміново вжити заходів, щоб врятувати врожай.

Методи “реанімації” картоплі

  • Внести нітрофоску (5 г на 1 метр квадратний) або провести позакореневе підживлення сечовиною (20 г на 10 л води).

  • Провести термінову обробку картоплі препаратом “Епін Екстра”, який діє, як стимулятор росту рослин та добре захищає рослини від негоди.

  • Розтягнути над сходами чорну плівку, закріпивши її на дугах чи кілочках. Це потрібно зробити в ніч заморозків до сходу сонця.

  • Підгорнути кущики, вкрити їх щільним шаром соломи або рясно полити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про правильний час, коли треба викопувати картоплю. Адже від цього залежить тривалість її зберігання.