4 секрети, з якими картоплі буде набагато більше, ніж зазвичай: про що мовчать хитрі дачники

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як виростити багато картоплі на городі: 4 секрети розумних дачників
Поле картоплі: секрети вирощування культури. Фото: Hochu.ua

Головні поради для отримання великого врожаю

Вирощування картоплі, хто б що не думав, справа непроста. Тут є багато важливих нюансів, від яких залежить якість і кількість врожаю. Раніше ми розповідали, що слід посадити між рядками картоплі, щоб отримати великий врожай, а тепер поділимося іншими секретами, від яких ви будете в захваті!

Ми зібрали для вас ТОП-4 поради бувалих дачників, про які вони не поспішають розповідати іншим. Усі вони досить прості, зате неодноразово довели свою ефективність!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

4 головні секрети великого врожаю картоплі

  1. Посівний матеріал. Щоб отримати великий врожай картоплі, посадковий матеріал рекомендується заздалегідь пророщувати. Під час цього процесу в бульбах починає утворюватися специфічна речовина, яка захищає культуру від різного роду шкідників.

  2. Обробка перед посадкою. Спеціальна обробка бульби перед висадкою в ґрунт не тільки захистить від шкідників, а й вбереже від багатьох хвороб.

  3. Нікуди не поспішайте навесні. Якщо ви з тих дачників, які хочуть завжди бути першими, викорініть з себе цю дурну звичку. Якщо хочете отримати гарний врожай, картоплю треба садити тільки тоді, коли земля гарно прогрілася: йдеться про мінімальні +8 градусів на глибині 10-12 см. Якщо земля холодніша — толку не буде.

  4. Вчасні та якісні підгортання. Саме від кількості, вчасності та якості підгортання картоплі багато що залежить. Нехтувати порадами щодо цього точно не варто, інакше бульби виростуть дрібними і можуть згнити прямо в землі — ще до викопування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також радимо дізнатися, де на вашій ділянці — найкраще місце для висадки картоплі. Будете знати наступного року, де посадити її, щоб отримати максимум без зайвої мороки!