Ніколи не садіть картоплю на цьому місці — гарного врожаю не дочекаєтесь, скільки не підживлюйте грядки!

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Поле з картоплею, фото
Фото створене ШІ для Хочу.ua

Розповідаємо про найгірші місця для висадки картоплі

Всі знають, що висадка картоплі навесні — процес досить складний та важливий. Тут не можна нехтувати абсолютно нічим, бо роль грають і якість ґрунту, і погодні умови, і сорт бульби, і те, що саме росло на ділянці у минулому сезоні, й що “сусідуватиме” з картоплею в цьому. Детальніше про те, де на городі не можна садити картоплю, щоб не поплатися розміром та якістю врожаю, розповідаємо далі у цьому матеріалі!

Порадами, де не варто садити картоплю, ділиться сайт “На пенсії”. Таких всього декілька і їх досить просто запам’ятати. Однак, про всяк випадок, краще буде все-таки виписати собі цей перелік десь на листочку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Де не можна садити картоплю: топ заборонених місць

  • Погано ростиме картопля на ділянці, де в минулому сезоні росли баклажани, перці, помідори або тютюн — усі ці культури мають той же перелік захворювань, які можуть підкосити й картоплю. Тобто, якщо в землі залишились спори якогось грибка чи інфекція, бульба гарантовано їх підчепить.

  • Низька врожайність буде, якщо надумаєте висадити картоплю там, де торік у вас були квасоля, сочевиця та горох — вони вже висмоктали з ґрунту всі поживні речовини, яких картоплі дуже бракуватиме. В такому разі урожай буде дрібним і хирлявим, на щось особливе можете навіть не розраховувати.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що варто посіяти на ділянці після картоплі. Зібравши врожай, землю варто засіяти сидератами, щоб вона відновила сили й поповнила запаси поживних речовин. Якщо ви пропустили цей момент восени, навесні все ще можна надолужити.