Молитви до Діви Марії з нагоди Введення Богородиці у храм 2023

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Українці щороку відзначають Введення до храму Пресвятої Богородиці. За новоюліанським стилем ця дата припадає на 21 листопада, проте багато з нас звикли вшановувати святу за старим календарем — 4 грудня. З цього приводу ми зібрали для вас добірку найсильніших молитов, якими моляться за мир, благополуччя, захист дітей та благословення.

Молитва не має чітких правил. Не обов'язково знати на пам'ять усі слова. Головне — молитися від чистого серця, і тоді Богородиця почує кожне прохання. Для вас — молитви з нагоди Введення до храму Пресвятої Богородиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

КОНДАК 1

Вибраній Предвічним Царем Богородиці Марії – ангелів і людей Цариці, що прийшла одного разу до храму Господнього і увійшла у Святая Святих на заручини дівоцтва Свого Женихові Небесному, щоб виховуватися у Божому Домі, достойне вшанування від щирого серця приносимо, а Ти як могутня Заступниця наша від усяких бід і скорбот нас охорони, щоб ми з любов’ю щиро співали Тобі:

Радуйся. Богом вибрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

Молитви до Діви Марії з нагоди Введення Богородиці у храм 2023 - фото №1

ІКОС 1

Сила-силенна архангелів і ангелів злетілася з висот небесних, щоб бачити славне Твоє, о Божа Мати, у храм Господній введення. Разом з товариством чистих земних дів невидимий собор безтілесних істот весело йшов супроводжуючи Тебе, Пречиста Діво, та як посудину вибрану для Бога за велінням Господнім оберігаючи, і як Володарці прислуговуючи. Ще не розуміючи сили тайни Твоєї, але бачачи Тебе, переповнену невимовною небесною чистотою, усі, хто там був і бачив Тебе, жахнулися і зі страхом великим так заспівали Тобі:

Радуйся, обрадованная Діво, що Матір’ю Царя маєш стати.
Радуйся, пошанована Царице, що йдеш в храмі Господньому жити.
Радуйся, Дочко Бога Отця вибрана і прославлена.
Радуйся, бо Ти для Бога Сина Матір’ю від усіх віків призначена.
Радуйся, бо Ти для Бога Духа Святого – Невіста у шлюбі незбагненному.
Радуйся, піднесена до небес Володарко усього створіння видимого і невидимого.
Радуйся, Богом вибрана Отроковице, що входом Своїм у храм райські двері відкриваєш нам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви до Діви Марії з нагоди Введення Богородиці у храм 2023 - фото №2

МОЛИТВА

О Всесвята Діво, Царице Неба і землі, раніше всіх віків вибрана Невісто Божа, Ти в останні часи прийшла до храму законного для заручин Женихові Небесному! Ти залишила людей с дім батька свого, щоб принести Себе в жертву – чисту непорочну – Богові. Ти перша дала обітницю – чистоту дії. Допоможи і нам зберігати себе в чистоті і страху Божому на протязі усіх днів життя нашого, щоби були ми храмами Духа Святого; особливо допоможи усім, що в оселях живуть і заручили себе на служіння Богові, наслідувати Тебе, в чистоті дівства проводити життя своє та з юних літ нести благе і легке ярмо Христове, святозбереження обітниці свої.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ти, Всечиста, що провела усі дні юності Своєї у храмі Господньому далеко від спокус світу цього, в постійному молитовному чуванні, у всякому тілесному і духовному стриманні, допоможи і нам відбивати від себе спокуси ворожі, що від тіла, світу і диявола приходять на нас з юних літ наших. Допоможи нам перемагати їх молитвою і постом. Ти, перебуваючи з ангелами у храмі Господньому, прикрасилася усіма чеснотами, а найбільше покорою, чистотою і любов’ю, достойно виховала Себе, щоб бути готовою вмістити тілом невмістиме Слово Боже, дозволь і нам, опанованим гордістю, нестриманістю і лінивством, зодягнутися у всяку досконалість духовну, щоб кожен з нас за Твоєю допомогою приготував одяг весільний для душі своєї та єлей добрих справ, щоби ми не нагими й готовими вийшли назустріч безсмертному Жениху нашому і Синові Твоєму – Христу Спасителю і Богові нашому, і щоб Він прийняв нас з розумними дівами в поселення райські, де зі святими сподобив нас завжди прославляти всесвяте Ім’я Отця і Сина, і Святого Духа і Твоє милостиве заступництво завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви до Діви Марії з нагоди Введення Богородиці у храм 2023 - фото №3

Раніше ми писали, коли в 2023 році не можна вінчатися. Для вас — підказки щодо дат і днів тижня, які можуть негативно вплинути на майбутнє подружжя.

Фото: Pinterest