З Ханукою! Атмосферні привітання та листівки зі святом

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

У нашому розділі "Свята" регулярно з'являються матеріали про дати християнського календаря , а також інших поширених в Україні релігій. Цього разу ділимося з вами атмосферними побажаннями, адже настає іудейське свято Ханука. Привітання з Ханукою та листівки — вже в нашому матеріалі.

Свято Ханука — єврейське свято свічок, які запалюють на честь дива, що сталося під час освячення Храму після перемоги війська Єгуди Маккавея над військами царя Антіоха 164 року до н.е. Хануку ще називають Святом вогнів, Святом світла і Святом восьми свічок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щороку дата свята змінюється, але тільки в григоріанському календарі. У 2023-му році Ханука відзначається з вечора 7 грудня по 15 грудня. Але якщо орієнтуватися за іудейським календарем, свято завжди випадає на 25 число Кислева місяця.

У цей період, протягом усіх восьми днів святкування, кожна сім'я запалює свічки в ханукії (це спеціальний свічник) в пам'ять про диво, створене в дні Хануки. Щоб ви могли привітати всіх зі святом, ми зібрали душевні привітання з Ханукою і листівки в нашому матеріалі.

ханука привітання

Привітання з Ханукою у віршах

Традиції свята кажуть, що євреї в ці дні веселяться, влаштовують застілля зі смачною їжею. Обов'язково на урочистому столі ви побачите пампушки, посипані цукровою пудрою, смажений хліб із часником і не тільки. Не обходиться свято і без щедрих побажань. Обирайте далі найкращі привітання з Ханукою у віршах.

***
Бажаю в серці радісного стуку
Багато світла, сонця і тепла!
Бажаю від душі, щоби Ханука
Тобі велике щастя принесла!

***
З Ханукою вас вітаю
І бажаю бід не знати,
Хай свічки, як символ щастя,
Будуть вісім днів палати.
Хай лише добро прибуде,
Віра сили вам дає,
Хай здійсняться всі бажання,
Свято гарне настає!

***
Вас з Ханукою я вітаю,
Бажаю щастя і добра,
Вогонь свічок нехай зігріє,
Запалить іскорку тепла.
Бажаю миру в вашім домі,
Здоров'я, щастя і добра,
Хай серце повниться любов'ю
І в свято пісню заспіва!

***
Вогні святі Хануки спалахнули,
Велике свято на порозі,
Бажаю, щоб мрії твої справдилися,
Щоб горе не траплялося в дорозі.
Ще тобі від серця благодаті,
Здоров’я і щоб всі були багаті.

***
Вісім радісних днів і ночей,
Це свято запалених свічок,
То Ханука до нас в гості йде,
Світло чарівне для синів та дочок!
Вітаю з Ханукою вас,
Щастя вам в цей святковий час,
І безмежної любові, і удачі,
І звичайно, здоров'я на додачу!

***
Вас з Ханукою поспішаю привітати,
Бажаю щастя і добра,
Вогонь свічок нехай зігріє,
Запалить іскорку тепла.
Бажаю миру в домі вашому,
Прощати образи й горя не знати,
Нехай серце повниться любов'ю,
Від щастя хочеться нехай співати.

***
З Ханукою веселою вітаю,
Світло щастя в серця вношу я.
Свічки горять, нас всіх надихають, 
Нехай кожен в житті знаходить свій шлях.

Нехай вогонь добра в дім ваш входить,
З Ханукою від душі вас вітаю,
І спокій душа хай знаходить, 
Радість свята усіх звеселяє.

Вісім свічок світять нам дорогою,
Хай щастям буде кожна хвилина.
З Ханукою, майбутнє буде перемогою,
Нехай похожою буде кожна днина.

ханука открытки

З Ханукою: привітання в прозі

Красиво привітати з Ханукою можна також своїми словами. Для натхнення читайте наступні привітання з Ханукою в прозі.

***
Ханука сьогодні прийшла в наші будинки! Вона осяяла світлом свічок наші щасливі обличчя. У цей день хочеться побажати тобі добра і процвітання. Нехай наша віра зміцниться в тобі, а Бог ніколи не покине тебе. Дотримуйся Його заповідей і шануй заповіти наших пращурів, чини по совісті і молися — і твоє життя осяється світлом, а доля стане добрішою до тебе і твоїх близьких.

***
Вітаємо з Ханукою. Нехай у це світле свято свічка горить у кожній оселі і нехай ця ніч принесе світло і радість у кожну родину. Вдалого свята, гарного частування, святкування в колі родини. Нехай же щастя буде з нами і сьогодні, і завжди. Прийми ці ханукальні привітання.

***
Ханука — свято дива, що оповідає про те, що навіть у найважчих випадках потрібно зберігати вірність тому, що задумано, і вірити в краще! Сьогодні я хочу щиро і від щирого серця побажати вам не знати прикрощів і смутку, жити кожен день з радістю і любов'ю!

***
Вітаємо зі Святом Вогнів, з Ханукою. Нехай у це світле свято ханукія горить у кожній оселі і нехай ця ніч принесе світло і радість у кожну родину. Вдалого свята, гарного частування, святкування в колі родини. Нехай же щастя буде з нами і сьогодні, і завжди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***
Вітаю з Ханукою. Бажаю, щоб яскраве полум'я свічок вселило добру надію в серце і вірне кохання, щоб діти провели веселі й чудові канікули, щоб у хаті стало ще затишніше та світліше, щоб щиру радість розділили з коханими й дорогими для серця людьми.

***
На згадку про диво, ми запалюємо свічки в ці дні. Ми святкуємо Хануку, щасливі ми і щасливі наші родини. Нехай радість і внутрішнє світло будуть з вашою ріднею не тільки в ці святкові дні, а й завжди. Смачних частувань і приємних свят у колі вашої родини.

***
Поспішаємо привітати вас із першим днем Хануки. Щодня у вашій оселі запалюватиметься на одну свічку більше, а отже, тепло від священного вогню зігріватиме вас сильніше. Так нехай же ваше серце ніколи не буде крижаним, а душа темною, дотримуйтесь заповідей і зберігайте віру у Всевишнього. Щасливої Хануки!

Щасливої Хануки: листівки та картинки зі святом

Також зібрали найчарівніші листівки з Ханукою, які варто надіслати сім'ї та друзям у соцмережах, вітаючи з одним із найважливіших свят у році.

привітання з ханукою
щасливої хануки листівки
щасливої хануки картинки
щасливої хануки привітання
з ханукою привітання
привітання з ханукою
з ханукою листівки
з ханукою
ханука картинки
ханука 2023

Зі святом Хануки!

Також зараз активно триває підготовка до Нового року. Читайте за посиланням , де потрібно поставити новорічну ялинку, щоб вона тішила вас усі зимові свята і не обсипалася.