Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана: сильні молитви до святого

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Сьогодні відзначається Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана за старим стилем. І після душевних привітань зі святом, ми публікуємо сильні молитви на Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, з якими можна звернутися до святого.

Нагадаємо, свято Собор Іоана Предтечі завжди йде відразу за Хрещенням Господнім. Саме Іоан Предтеча хрестив Ісуса Христа, тому його часто називають Хрестителем. Шанування святого в християнській церкві східного обряду — особливе. Так, Іоан Хреститель — єдиний з усіх святих після Богородиці, який має своє свято Зачаття та свято Різдва. І протягом церковного року відзначається 6 свят на честь цього святого: свято Зачаття, Різдва, Усікновення Глави, Перше, Друге, Третє Обрітення Глави та Собор святого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Святий Іоан Предтеча — той, до кого також часто звертаються з проханнями, вірячи, що мученик їх почує і допоможе виконати. Далі ми публікуємо найсильніші молитви святому Іоану на свято Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, які в цей день варто прочитати.

молитва іоану хрестителю

Молитви святому Іоану: сильні та дієві

У свято Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана до святого звертаються з проханнями про здоров'я, зцілення від хвороб, полегшення від болю, позбавлення від тривог, про допомогу в ухваленні складних рішень, настанову на шлях істинний, заспокоєння душ померлих. Релігійні люди вірять, що молитва Іоану Хрестителю полегшує душу, дарує умиротворення і, звісно ж, має велику силу. Заведено молитися святому Іоану перед його іконою — у храмі або вдома. Обов'язково варто сконцентруватися на проханні, мати чисті помисли та бути максимально щирим.

Далі ми зібрали найсильніші молитви святому Іоану.

Молитва святому Іоану 

***
Святий Іоане, предтече і хреститель Господній! Про тебе говорить святий євангеліст, що ти людина, послана від Бога, щоби дати свідоцтво про Світло, і щоби всі увірували в те істинне Світло, яке прийшло на це Світло просвітити кожну людину. Після тебе повинно було Воно прийти, але Воно було раніше, ніж ти, бо Воно було від віків. Про тебе, всехвальне пророцтво, свідчить Сам Господь, коли каже, що ти більший за всіх інших. Старозавітні пророки сповіщали Христа-Месію словами, а ти вказав на Нього рукою і відважно проголосив: "Це — Агнець Божий, що бере на Себе гріхи світу".

Ти — Божий проповідник покаяння, ти хрестив тих, хто розкаявся, в Йордані, ти удостоївся власною рукою торкнутися верху глави Царя Бога. Ти — перший мученик, ти постник і пустельник наставник, ти — вчитель чистоти, ти — близький друг Христа. Через тебе Господа прошу, до тебе припадаю: не відмов мені в твоєму — перед Ним — заступництві, щоб душа моя відновилася справжнім покаянням, смиренністю і наверненням до Ісуса, як другим хрещенням, бо ти був проповідником покаяння і хрестителем. Разом зі мною випроси в милосердного і всеблагого Творця милість, щоб я міг (могла) одержати Його прощення гріхів і міг (могла) безперешкодно увійти колись туди, куди ніщо кепське, брудне й мерзенне не може увійти, — у Небесне Царство. Амінь.

молитва іоану предтечі

Молитва Іоану Хрестителю про здоров'я 

***
Святий Предтече і Хреститель Христовий Іоане! Проповідник покаяння, загорди нас, але молись Владиці Христу за нас, негідних рабів, похмурих, немічних, що впали в гріхи. Тебе молимо: твоїм клопотанням перед Господом попроси нам очищення гріхів і зцілення всіх хвороб душевних і тілесних. Амінь.

Молитва Іоану Предтечі про прощення гріхів 

***
Хрестителю Христовий, чесний Предтече, крайній пророк, перший мученик, пісників і пустельників наставник, чистоти вчитель і ближній друг Христовий! Тебе благаю, не відкинь мене від твого заступництва, не полиш мене, занепалого багатьма гріхами; обнови душу мою покаянням, як другим хрещенням; очисти мене, гріхами оскверненого, і допоможи мені після смерті потрапити в Царство Небесне. Амінь.

Молитва святому Іоану про спасіння душі

***
Святий Іоан Хреститель, прехвальний і вселенський апостол, найкращий син пустелі й істинний друг Христа, моли Його, щоб були помилувані душі наші!

Молитва Іоану Предтечі про благополуччя дітей

***
Святий Іоане Хрестителю, відверни біду і гірку безнадійну нужду. Дітей своїх я не лаю, виправитися я їм велю. Хочу, щоб жили дружно, у мирі, створивши затишок у своєму домі. Знайшли роботу, щастя, радість, і зустріли гідно старість. Коли хворіють, одужували, святою водицею вгамовували. Не зраджували, не блудили, в сім'ї весь час проводили. О, Іоане, нехай не здаються, коли проблеми залишаються. Дозволь їм злидні відкинути і зі світу негайно не згинути. Нехай покаються перед Богом і не ридають над порогом. В ім'я Отця, і Сина, і святого духа. Амінь.

сильна молитва іоанну хрестителю

Також зараз обговорюють, коли буде Великдень 2024. Все про дату святкування найсвітлішого свята в році, читайте в нашому матеріалі.